Hoe stevig zit Leko nog in het zadel bij Club? Kroaat heeft zowel groot voordeel als nadeel

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

13 september 2017 00:33 - Ivan Leko heeft nog geen rijkgevulde trainerscarrière achter de rug en dat zorgt voor de nodige vraagtekens bij een deel van de Brugse aanhang. Zeker na de vroege Europese uitschakeling en de daarbij gepaard gaande systeemwissels. 

In Het Laatste Nieuws zien ze zowel een voordeel als nadeel voor de Brugse coach. Eerst en vooral heeft Leko een punt als hij tijd vraagt omwille van zijn jonge ploeg. “Gemiddeld 24 jaar en 77 dagen, dat was de basisploeg waarmee Blauw-Zwart zaterdag startte tegen Moeskroen. De jongste van alle zestien eersteklassers. De gemiddelde leeftijd van de hele Brugse kern (24 veldspelers plus 3 keepers) draait zelfs rond de 23 jaar. Dat is nóg jonger dan de basisploeg dit weekend.”

Anderzijds worden de wenkbrauwen gefronst wanneer het spelsysteem in enkele weken tijd van een 4-3-3 naar een 3-4-3 en dan weer naar een 3-5-2 verandert. “Dat de Kroaat het zich extra moeilijk maakte door een systeem te introduceren waar het merendeel van de spelers aanvankelijk niet achter stond, mag hij zich zelf wel aanrekenen. De komende weken zullen uitwijzen of de volhouder wint. Los van tijd of leeftijd”, klinkt het in de krant.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.