Huurdeals bij Blauw-Zwart blijven voor beroering zorgen: “Hoe klein kun je zijn Club Brugge”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

07 september 2017 00:29 - Als Club-huurlingen Sander Coopman (Zulte Waregem), Dorin Rotariu (Moeskroen), Jérémy Perbet (KV Kortrijk) en Elton Acolatse (Sint-Truiden) in actie komen tegen hun moederclub, staat daar een serieuze financiële compensatie tegenover. De media benadrukt dat Blauw-Zwart de “enige eersteklasser” is die dit doet, al gaan Vincent Mannaert & co daarmee niét in tegen de reglementen. 

Hoe dan ook blijft de hele situatie voor beroering zorgen. Zelfs bij de lezersbrieven van Het Laatste Nieuws ging het over de Brugse ‘huurdeal-heisa’. Terwijl Marcel B. uit Kalken niet te spreken is over de huurcontracten in kwestie, benadrukt Gilbert D. uit Denderleeuw dat dit alles niets nieuws onder de zon is in de Jupiler Pro League. Sterker nog…

Dwangsom in voetbal

“Hoe klein kun je zijn Club Brugge: bij verhuur van sommige spelers, bijvoorbeeld Perbet, vraagt Club Brugge een gigantische dwangsom als de speler opgesteld wordt in een wedstrijd tegen Club. Als je een huis verhuurt, eis je toch ook geen dwangsom als de badkamer wordt gebruikt.”

Marcel B. (Kalken)

Niet uniek

“Club Brugge is niet de enige ploeg die verhindert dat een gehuurde speler tegen hen wordt opgesteld. Toen Fernando Canesin door Anderlecht werd verhuurd aan KV Oostende, mocht hij niet meespelen tegen Anderlecht, zelfs niet als ze er een dwangsom voor zouden betalen.”

Gilbert D. (Denderleeuw)

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.