Ingrijpende verandering in JPL is slecht nieuws voor Club Brugge

Club-spelers vieren (Club Brugge - Standard)

21 september 2017 07:27 - De Pro League is van plan om een drastische wijziging door te voeren in de Belgische competitie. De bedoeling is dat clubs uit de Jupiler Pro League geen spelers meer kunnen verhuren aan reeksgenoten.

De Pro League wil zich met die regel spiegelen aan een voorstel van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. Die wil dat de kernen van de Europese topclubs kleiner worden, zodat er meer plaats is voor eigen jeugdspelers.

Clubs uit 1A zouden geen spelers meer aan andere 1A-clubs mogen verhuren. Het verhuren van spelers aan clubs uit de lagere reeksen zou wél nog toegestaan zijn.

Slecht nieuws voor Club Brugge, want Blauw-Zwart verhuurt ook dit seizoen verschillende spelers aan andere clubs uit de Jupiler Pro League. Denk maar aan Jérémy Perbet (Kortrijk), Dorin Rotariu (Moeskroen), Elton Acolatse (STVV) en Sander Coopman (Zulte Waregem). Als de nieuwe regel er effectief komt, zal dat niet meer mogelijk zijn.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.