Leko legt uit waarom hij de boel omgooide: “Ik had die profielen niet”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

29 september 2017 12:46 - Ivan Leko moest in het begin van het seizoen heel wat kritiek slikken omwille van enkele tactische keuzes. Zo gooide hij het succesrecept van Michel Preud’homme radicaal om en begon hij aan het seizoen in een 3-4-3. Nochtans was dat aanvankelijk niet de bedoeling.

“Mijn eerste idee was om 4-3-3 te spelen, met één defensieve middenvelder, Nakamba, en Vormer en Vanaken ervoor. Maar al snel begreep ik dat Nakamba Simons niet is, en Vormer is Claudemir niet. Ik had de profielen niet om een 4-3-3 te spelen zoals onder Michel”, legt Leko uit in Het Laatste Nieuws.

Enkel tegen AEK keerde Leko nog eens terug naar 4-3-3, met de uitschakeling als gevolg. “Omdat ik vind dat spelers zich comfortabel moeten voelen in hoe een ploeg functioneert. In de aanloop naar de match in Athene bleek zowel uit enkele individuele gesprekken als uit een groepsgesprek dat de jongens verwezen naar de topwedstrijden onder Michel waarbij in een 4-3-3 heel vaak succes werd gehaald – ‘Wij geloven hierin, coach.’ Maar ik was niet overtuigd dat we in de huidige kern wel de juiste profielen hadden…”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.