Leko weet waarom Club op Moeskroen verloor: “Ik ben niet blind, hé”

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

11 september 2017 02:30 - Ivan Leko wilde van de interlandonderbreking gebruikmaken om intensief te trainen op zijn 3-5-2-systeem, maar op Le Canonnier bleef de Kroatische coach op zijn honger zitten. Achterin gaf Club twee doelpunten weg en ontbrak het aan zuivere opbouw, op het middenveld was de balcirculatie te laag en voorin was er geen efficiëntie. 

“15 op 18, Standard verslaan met 4-0, winnen in Lokeren, Kortrijk en Waregem: dat zijn toch goede resultaten”, opent Leko zijn analyse. “Maar ik ben als trainer iemand die kritisch is, die topvoetbal wil zien. Maar daarvoor moet je in de eerste plaats hard werken en heb je tijd nodig. Zeker met zo’n jonge ploeg. Vertrouwen hebben in wat je doet ook. En geloof dat die progressie er wel zal komen.”

Die progressie is volgens Het Laatste Nieuws vooral achteraan hoognodig. Enerzijds wordt Poulain gemist, anderzijds mis je met centrale verdedigers als Mechele en Decarli voetballend vermogen. “We weten perfect wat voor soort verdedigers we in huis hebben en daarom trainen we hard op die opbouw van achteruit. We willen aanvallend denken en dat is niet gemakkelijk voor hen. Ze willen beter worden, maar dan heb je de tijd nodig om beter te worden. Dat is een werkpunt. Ik ben niet blind, hé.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.