“Michel Preud’homme zorgde voor het ontslag van Hein Vanhaezebrouck”

Michel Preud'homme met brede glimlach

28 september 2017 00:15 - Hein Vanhaezebrouck schonk AA Gent zijn eerste landstitel in 115 jaar en zette de Buffalo’s ook voor het eerst op het Europese toneel op de kaart. Dit seizoen draait het echter voor geen meter in de Ghelamco Arena en dus besloten AA Gent en Vanhaezebrouck om in onderling overleg uit elkaar te gaan. Aad de Mos weet wie daar – weliswaar onrechtstreeks – voor verantwoordelijk is.

Er was een tijd dat heel wat ploegen hun tanden stuk beten op het systeem van Vanhaezebrouck, maar dat was buiten Club Brugge gerekend. “Michel Preud’homme had destijds een tactisch plan bedacht waardoor het systeem van Hein niet meer werkte. Je kan dus stellen dat hij de code van Vanhaezebrouck heeft kunnen kraken. Met effect, want daarna zijn ook andere ploegen anders beginnen spelen tegen Gent.”

Volgens De Mos was dat het begin van het einde voor Vanhaezebrouck. “Zijn opstelling heeft de tegenstanders lange tijd kopzorgen bezorgd, maar na Club Brugge was het veel eenvoudiger voor andere ploegen om het spel van Gent te doorgronden. Hein heeft het een aantal jaren zeer goed gedaan, maar het laatste jaar was er duidelijk te veel aan”, besluit de Nederlandse analist in Het Laatste Nieuws.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.