OFFICIEEL: Trainer die Club-huurling vertrouwen geeft, moet opkrassen

Gedoz - Butelle - Van Rhijn - Mechele - Cools - Pina - Wesley - Claudemir - Refaelov - Denswil - Bolingoli (Club Brugge - Kopenhagen)

18 september 2017 01:00 - Door een te ruime spelerskern nam Club Brugge tijdens de zomermercato afscheid van heel wat manschappen. Elf spelers trokken de deur in Jan Breydel definitief achter zich dicht, terwijl acht anderen op huurbasis op zoek gingen naar meer speelgelegenheid. Wat Tomás Pina betreft, is dat laatste alvast aan het lukken. 

Vorige zomer werd Pina binnengehaald als dé opvolger van Timmy Simons, maar mede door blessures kon hij zich nooit doorzetten bij Blauw-Zwart. Uiteindelijk zou de 29-jarige Spanjaard zelfs maar 318 competitieminuten bij Club verzamelen.

Na vier matchen in de Primera División staat de teller van de Brugse huurling bij Deportivo Alavés al op 300 minuten. Enkel in de eerste match tegen Leganés moest Pina tevreden zijn met een invalbeurt van een half uur, maar tegen FC Barcelona, Celta de Vigo en Villarreal stond hij steevast 90 minuten tussen de lijnen.

Enig nadeel voor de ervaren middenvelder: Deportivo Alavés telt na vier speeldagen nog altijd 0 punten en kon ook nog niet scoren, hetgeen het ontslag van trainer Luis Zubeldia inluidde. De Argentijnse coach geloofde nochtans erg in de kwaliteiten van de Bruggeling. Afwachten of zijn opvolger er hetzelfde over denkt…

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.