Preud’homme heeft duidelijke mening over driemansverdediging Leko

Michel Preud'homme schreeuwt

30 september 2017 06:59 - In zijn eerste weken als trainer van Club Brugge kreeg Ivan Leko heel wat kritiek te slikken. Onder meer zijn beslissing om met drie achterin te spelen werd aanvankelijk niet gesmaakt door veel analisten. De resultaten gaven de trainer echter al snel gelijk.

Michel Preud’homme vond het echter van in het begin al een goede keuze. “Zijn driemansachterhoede… “Blablabla van de media, zoals altijd… – wat ben ik blij dat ik dáár vanaf ben; (zucht) ik krijg al meteen weer koppijn (lacht)”, zegt de ex-trainer in Het Laatste Nieuws.

“Luister, toen ik trainer werd van Club Brugge stelde ik vast dat iedereen in België, op Hein (Vanhaezebrouck, red.) na, 4-3-3 speelde. Al in mijn eerste seizoen varieerde ik met een 3-4-3, zoals Gent. De reden is heel eenvoudig: een systeem met drie achterin verplicht elke tegenstander die 4-3-3 speelt om zich aan te passen – als je dat niét doet, loop je negentig minuten achter de bal.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.