Preud’homme: “Hij liet bij mij alle spelers rond hem beter renderen”

Michel Preud'homme gelukkig

30 september 2017 07:09 - Het is nog altijd maar vier maanden geleden dat Michel Preud’homme zijn afscheid bij Club Brugge aankondigde, maar ondertussen is er toch al veel veranderd in het Jan Breydelstadion. Ivan Leko introduceerde niet alleen een nieuw spelsysteem, enkele vaste waarden van de voorbije seizoenen zijn ook naar het achterplan verdwenen.

Zo is er bijvoorbeeld helemaal geen sprake meer van Ludovic Butelle. De Fransman verdween in de laatste matchen onder Preud’homme al uit de ploeg, al was dat toch met lichte tegenzin. “Eind vorig seizoen vroeg Vincent of ik Horvath niet een kans moest geven. En toch heb ik Butelle pas helemaal op het laatst uit de ploeg gehaald, omdat ik iemand ben die zeer loyaal is aan spelers waarmee ik prijzen heb ­gewonnen”, zegt Preud’homme daarover in Het Laatste Nieuws.

Ook Timmy Simons zette een stapje achteruit. Preud’homme hield tot het laatste moment vast aan zijn 40-jarige captain. “Simons is nu eenmaal een tactisch genie – hij liet bij mij alle spelers rond hem beter renderen. Als Timmy wil, kan hij een zeer goede trainer zijn, ­later.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.