Vanaken én Refaelov samen in de ploeg? Zo kan het volgens Leko

Vanaken en Wesley vieren (Club Brugge - Standard)

29 september 2017 07:14 - Op  puur voetballend vlak zijn Hans Vanaken en Lior Refaelov misschien wel de twee beste spelers van Club Brugge, maar Ivan Leko is er nog niet in geslaagd om de twee samen te laten functioneren. In het begin van het seizoen zat Vanaken op de bank toen Leko 3-4-3 speelde, terwijl de switch naar 3-5-2 betekende dat de spelmaker de plaats van Rafa innam.

Maar Leko heeft wel degelijk een plannetje om de twee samen in de ploeg te krijgen. “Een 4-4-2 met een ruit op het middenveld – Nakamba voor de defensie, Vanaken en Vormer daar schuin voor, en Rafa in een soort nummer 10-positie”, legt de coach uit in Het Laatste Nieuws.

“Maar daar zijn we nog lang niet klaar voor. Ik heb zo de laatste tien minuten gespeeld in Moeskroen – met Clasie op de plaats van Nakamba -, maar je zag dat we er niet op getraind hadden, dat er geen automatismen waren. Dan reken je éigenlijk louter op een individuele actie, en daar houd ik niet van.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.