Vandenbempt is serieus onder de indruk van Bruggeling: “Veel bepalender kan een speler niet zijn”

Peter Vandenbempt (analist)

20 september 2017 01:23 - Club Brugge spoelde afgelopen weekend zijn eerste puntenverlies van het seizoen op bezoek bij Moeskroen door met een 2-0 overwinning tegen KV Mechelen. De doelpunten kwamen op naam van Wesley Moraes en Dion Cools, maar Ruud Vormer was volgens Peter Vandenbempt de belangrijkste man op het terrein in Jan Breydel.

“Veel bepalender dan Ruud Vormer kan een speler niet zijn, in alle opzichten de ideale aanvoerder”, opent de analist zijn betoog in Sport/Voetbalmagazine. “Vormer was kapot van de Europese blamage in Athene, maar zette zich nadien extra schrap en hij stroopte na de eerste competitienederlaag in Moeskroen als eerste de mouwen op tegen KV Mechelen.”

En daar blijft het niet bij. “Duelleren, aansturen, afstanden overbruggen en assists uitdelen – zes al dit seizoen. Vormer was de grote bezieler van een alweer moeizame overwinning. En nadien een correcte analyse: te weinig agressief, te veel achteruit geleund na de rust en ergerlijk egoïsme voor doel van een paar ploegmaats.”

Vandenbempt denkt zelfs dat de Brugse kapitein zijn trainer kan helpen. “Na drie maanden kan Ivan Leko als prediker van verzorgd, aanvallend voetbal niet tevreden zijn, maar ondanks de Europese ontgoocheling geven de resultaten hem tijd en ruimte om rustig voort te werken. Met de terugkeer op niveau van Dennis en – wie weet – Refaelov krijgt hij straks ook meer mogelijkheden. En intussen houdt zijn aanvoerder het schip wel op koers.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.