Belgische coach bijt van zich af: “Topclub? Club nam trainer die vorig jaar aan de deur van de ref stond”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

12 oktober 2017 01:11 - Na een lange zoektocht naar een geschikte opvolger voor Michel Preud’homme besloot Club Brugge afgelopen zomer om in zee te gaan met Ivan Leko. KV Mechelen-trainer Yannick Ferrera vraagt zich luidop af waarom Blauw-Zwart niet aan hem dacht.

In aanloop naar de match tegen Club Brugge haalde Ferrera uit naar de refs en nam hij zelfs het woord sabotage in de mond. “Je moet naar Jan Breydel, wetende dat het daar moeilijk is voor een scheidsrechter. Ik heb daar mijn job verloren bij Standard door een scheidsrechterlijke fout. Ik wilde gewoon zeggen dat iedereen moest oppassen.”

In Het Laatste Nieuws stellen ze de aanpak van de nog altijd maar 37-jarige trainer in vraag. “Maar ben je – als je toch eens uithaalt – dan niet bang voor je imago? Topclubs kunnen zeggen: ‘Die Ferrera gaat het daar hebben over de scheidsrechter. Wat denkt die wel'”, klinkt het.

Denken dat ze heilig zijn

“Topclubs?”, pareert de coach van Malinwa. “Club Brugge heeft een trainer genomen die vorig jaar aan de deur van de ref stond. Neen, dus. Ik ben al zes jaar hoofdtrainer in België. Mensen weten intussen dat ik nooit emotioneel reageer naar de scheidsrechters toe. Dat heeft geen zin. Weet je: we zitten in een periode waarin veel trainers denken dat ze heilig zijn en alles mogen zeggen wat ze willen. Ik zie dat ze roepen, schreeuwen en scheidsrechters zelfs bij de kraag pakken. Zo zal ik nooit zijn.”

KV Mechelen miste met 8 op 27 zijn start, maar dat is voor Ferrera geen reden om aan zichzelf te twijfelen. “Of ik klaar ben voor een topclub? Tweehonderd procent: ja! Toen Club Brugge Leko pakte, heb ik mij afgevraagd ‘waarom ik niet’? Misschien omdat hij daar speler was? Ik weet het niet. Op basis van zijn goede Play-Offs met STVV kan ook.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.