Blessurezorgen bij Club Brugge én Antwerp: 6 spelers (hoogst) onzeker voor clash op Jan Breydel

Club Brugge eerste training voetbalseizoen 2017-2018 (1)

18 oktober 2017 03:00 - Club Brugge en Antwerp bekampen elkaar zondagnamiddag voor het eerst in 5005 (!) dagen tijd. In aanloop naar het speciale duel proberen ze zowel bij Blauw-Zwart als bij The Great Old een handvol spelers klaar te stomen voor de ‘risicomatch van het jaar’.

Ivan Leko kan tegen Antwerp sowieso niet rekenen op Benoît Poulain, die nog een tijdje out is met een ontwrichte schouder. Al trainde de 30-jarige Fransman dinsdag – samen met Jordy Clasie – wél al individueel. Wellicht zal echter ook de huurling van Southampton de match tegen de ploeg met stamnummer één aan zich voorbij moeten laten gaan.

Voorts is ook Stefano Denswil hoogst onzeker voor de thuismatch van zondag. De Nederlandse verdediger hield een enkelverzwikking over aan de eerste helft tegen KV Oostende. Hoewel zijn blessure meevalt, is de kans volgens Het Nieuwsblad klein dat Leko risico’s neemt met zijn defensieve sterkhouder.

Ook Antwerp zit met kwetsuren

Anthony Limbombe is dan weer geschorst, waardoor Laurens De Bock of Ahmed Touba mogelijk de linkerflank voor zijn rekening zal nemen. Al kan pakweg Dion Cools ook naar de linkerkant verhuizen en Helibelton Palacios daardoor op rechts in de ploeg komen. German Mera – die goed inviel in de Versluys Arena – lijkt dan weer de logische vervanger van Denswil.

László Bölöni zit op zijn beurt met drie spelers in de lappenmand. Zo is het niet zeker dat Jelle Van Damme (lichte kneuzing op de bil), Dino Arslanagic en Mamoutou N’Diaye (beide spierblessures) dit weekend in actie kunnen komen. Het drietal bleef dinsdag binnen voor verzorging.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.