Boskamp twijfelt niet: ‘Anderlecht heeft revelatie aan Leko te danken’

Johan Boskamp (analist)

21 oktober 2017 13:00 - Club Brugge telt nog altijd 9 punten voorsprong op Anderlecht, maar volgens heel wat waarnemers zal Hein Vanhaezebrouck er eigenhandig voor zorgen dat RSCA zijn achterstand binnen de kortste keren verkleint op Blauw-Zwart. Johan Boskamp zag tijdens de 3-4 overwinning tegen KV Mechelen alvast een nieuwe sterkhouder bij Paars-Wit opstaan. Met dank aan… Ivan Leko.

Onder René Weiler kon hij lang niet altijd op een basisplaats rekenen, maar Vanhaezebrouck lijkt het wel te hebben voor Pieter Gerkens. Volgens Boskamp heeft de trainer van Club Brugge een groot aandeel in de ontwikkeling van de 22-jarige middenvelder.

“Onder Leko heeft hij zich geweldig ontwikkeld. Vorig seizoen begon Gerkens nog op de bank bij STVV, maar Leko gaf hem een basisplaats én vertrouwen. Gerkens mag hem dankbaar zijn”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

“Vanhaezebrouck vindt hem de grootste verrassing. Mooi voor Pieter, maar het geeft wel aan dat het verschil tussen de Belgische clubs onderling kleiner is geworden. Genk (zijn ex-ploeg, nvdr) zal zich nu wel achter de oren krabben zeker?”, vraagt Boskamp zich luidop af.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.