Broos maakt legendarische Club-spits af: “De grootste prima donna die ik meemaakte”

Hugo Broos (trainer)

13 oktober 2017 07:09 - Hugo Broos nadert stilaan het einde van een toch wel straffe trainerscarrière. Daarin was de huidige bondscoach van Kameroen ook zes jaar trainer van Club Brugge, van 1991 tot 1997. In die periode werd Blauw-Zwart twee keer kampioen en won het twee keer de beker en had Broos enkele legendarische spelers onder zijn hoede.

Onder meer het Kroatische duo Mario Stanic – Robert Spehar maakte toen furore op Olympia. Maar voor die laatste is Broos in zijn biografie ‘Altijd weer winnen’ bijzonder hard. “In mijn laatste jaar kreeg ik voor het eerst te maken met haantjesgedrag in de kleedkamer: Robert Spehar, de andere Kroatische aanvaller die na het vertrek van Stanic naar Parma volop in de picture kwam én voor de goals zorgde, begon zichzelf – mondjesmaat, maar overduidelijk – belangrijker te vinden dan de groep”, herinnert Broos zich.

“Ik kreeg te maken met een egoïstisch denkend persoon, midden in het team, midden in de kleedkamer: ‘Ik, ik, ik’, werd zijn verhaal. Ik wilde en kon niet met zo iemand in discussie gaan, omdat ik wist dat het dan helemaal om zeep zou zijn. Wrijvingen worden dan echte conflicten, dat escaleert alleen maar. En dan is het over en uit.”

“Gelukkig zijn de tijden nu veranderd. Vroeger was de trainer eerder de pispaal. Spehar was samen met Jestrovic de grootste prima donna die ik als trainer meemaakte. Mannen met een gebruiksaanwijzing en zelfs dàn wist je het nog niet (lacht). Ik haalde Jestrovic tot tweemaal toe uit de stront en toch laten ze je vallen – het zijn spelers die vooral aan zichzelf denken.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.