Brugse aanhang zelfs door concurrent overladen met lof: “De Club-fans winnen soms echt de wedstrijd”

Club-fans in Jan Breydel (Club Brugge - Gent)

08 oktober 2017 00:05 - Het Jan Breydelstadion is al sinds 20 december 2015 een oninneembare vesting in de Jupiler Pro League. Gent-watcher Niels Poissonnier, analist Wesley Sonck en KV Mechelen doelman Colin Coosemans zoeken de reden daarvoor bij de aanhang van Blauw-Zwart.

Club Brugge had het vorige week niet altijd makkelijk tegen AA Gent, maar trok met 2-1 wel aan het langste eind. “Dat publiek hé, ik blijf erbij. Tot minuut 60 had AA Gent die match onder controle en plots is daar één fase – dat moet zelfs geen kans zijn – en heel dat stadion veert op”, vertelt Gent-watcher Poissonnier in VISTA!. “Leko gaat tekeer langs die lijn… En je voelt dan dat er bij AA Gent een paar spelers mentaal niet de sterkste zijn en dat hun kopjes iets meer naar beneden gaan. De Club-fans winnen soms echt de wedstrijd.”

Ex-speler Wesley Sonck beaamt die analyse. “Ja, op Jan Breydel is er écht wel een twaalfde man. Als speler van Club Brugge is het echt super om daar te spelen. Het is zoals Leko zei: op een bepaald moment had de wedstrijd wat vuur nodig. En de supporters hebben daar heel goed op gereageerd”, oordeelt de analist.

Tot slot mocht ook gewezen doelman Colin Coosemans zijn zegje doen over de sfeer in Brugge. “Of ik dat mis? Het is fantastisch, het kan bij momenten echt wel een impact hebben op de wedstrijd. We hebben er met KV Mechelen al eens een serieus pak slaag gekregen (6-1, nvdr), maar in topwedstrijden maakt het publiek zeker een verschil”, besluit de goalie van Malinwa.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.