Camps haalt uit naar Verhaeghe en co: “Schande dat ze hem vergeten zijn”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

24 oktober 2017 12:06 - Club Brugge eert doorgaans wel zijn oude helden. Tijdens het 125-jarig bestaan van Club vorig jaar werd bijvoorbeeld een grote reünie voor ex-spelers georganiseerd, terwijl regelmatig een oude bekende terugkeert om de aftrap te geven voor een wedstrijd. Maar volgens Hugo Camps is één van de grootste helden uit de geschiedenis van Club in de vergeetput beland.

Het is op 14 november 25 jaar geleden dat Ernst Happel overleden is. De legendarische Oostenrijkse coach was van 1974 tot 1978 trainer van Club en leidde Blauw-Zwart in die periode naar drie titels, een beker én de finales van Europacup III én Europacup I. “De betekenis van Ernst Happel voor Club Brugge is al even duurzaam als de monumenten van de stad. Maar club noch stad is er zich van bewust”, klaagt Camps in Het Laatste Nieuws.

“Happel is vergeten in Brugge, wat op zich een schandaal is. Niet door de spelers die met hem hebben gewerkt zoals Julien Cools en Raoul Lambert. Die herinneren zich de menselijke warmte van de in brons gegoten dug-outicoon maar al te goed. Maar het bestuur van Club zwijgt de legendarische coach liever dood omdat ze de herinnering aan zijn persoonlijkheid vrezen. Hun kaboutercomplex is geheel terecht. Dus moeten anderen het initiatief nemen om Happel te eren op zijn 25ste sterfdag. Maar wie? Legende en cult zijn verdacht in de West-Vlaamse maquettestad van miniaturen en kwezels.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.