Club Brugge kan trots zijn op knappe statistiek

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Gent)

06 oktober 2017 06:54 - Terwijl de Jupiler Pro League op zijn kop lijkt te staan en de topclubs teleur stellen, staat Club Brugge wél gewoon op de plaats waar het thuis hoort. Na negen speeldagen is het alleen leider, met vier punten voorsprong op eerste achtervolger Sporting Charleroi. En dat ondanks een vernieuwde en verjongde ploeg.

En dat Club een jonge ploeg heeft, zijn zeker geen loze woorden. “Het CIES Football Observatory berekende dat Club Brugge in september de op 2 na jongste competitieleider van Europa was. Het basiselftal van Blauw-Zwart was gemiddeld 24,26 jaar jong in de voorbije maand”, meldt Club trots.

“Enkel het Deense Nordsjaelland (23,82) en het Kroatische Dinamo Zagreb (24,25) brachten een iets jonger basiselftal op de mat in september. Op de in totaal 466 onderzochte teams in Europa, prijkt Club op een puike 16de plaats.”

“Met spelers als Dennis, Wesley, Nakamba en Horvath staan heel wat jonge spelers wekelijks in de ploeg bij Club. Ook jonge spelers van eigen bodem, zoals Mechele, Cools, Limbombe en Vanaken, maken een belangrijk onderdeel uit van de Brugse basiself.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.