Club Brugge praatte ook met deze trainers: “Alleen de voetbaltaal telt”

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

20 oktober 2017 13:54 - Club Brugge koos vorige zomer voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud’homme, maar het is algemeen bekend dat er ook nog met een aantal andere trainers gepraat werd. Ook uit de Belgische competitie had Club nog twee andere coaches op het oog.

Tegenover RTBF bevestigt Vincent Mannaert nog eens dat er ook met Francky Dury en Felice Mazzu contact was. “Mehdi Bayat sloot echter meteen elke vorm van onderhandelingen uit, dus verder dan dat is het niet gegaan. Maar dat Mazzu een Waal is, was geen handicap: Michel was dat ook. Felice spreekt een beetje Nederlands en met Ivan Leko is de voertaal op training nu ook Engels. Het enige wat telt, is de taal van het voetbal.”

Dat Mazzu en Leko qua speelstijl wel erg verschillen, is voor Mannaert ook geen probleem. “Het DNA van Club Brugge, dat is winnen met passie, dominantie en strijd. Dat sluit geen enkele speelstijl uit, zelfs tiki-taka. De stijl van Houwaart was niet die van Broos en Happel was geen Sollied of geen Preud’homme. Wij hebben Simons en Refaelov in dezelfde ploeg. Ons publiek aanvaardt alles, op voorwaarde dat er strijd geleverd wordt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.