‘Dit zijn de geheimen achter het succes van Club Brugge’

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Gent)

13 oktober 2017 06:48 - Na negen speeldagen is Club Brugge autoritair leider in de Jupiler Pro League met vier punten voorsprong op eerste achtervolger Charleroi. De kloof met de échte titelconcurrenten is nog veel groter. Opvallend, zeker omdat velen voor Club een overgangsjaar voorspelden na de trainerswissel en het aantrekken van veel jonge spelers.

Niets blijkt echter minder waar, en daar onderscheidt Het Nieuwsblad een aantal redenen voor. Ten eerste heeft Ivan Leko het juiste recept gevonden en daar houdt hij ook aan vast. Sinds de wedstrijd tegen Standard op 27 augustus voerde hij amper twee wijzigingen door aan zijn basiselftal.

Bovendien zitten in dat basiselftal heel wat gevaarlijke pionnen. Negen verschillende spelers scoorden dit seizoen al, wat maakt dat Club offensief moeilijk af te stoppen is. Daarnaast wijst Het Nieuwsblad ook op de geslaagde transfers van Nakamba en Dennis, die meteen sleutelspelers werden.

En Club mag dan wel over één van de jongste ploegen van het kampioenschap beschikken, als het even minder gaat kan Ivan Leko nog altijd op tonnen ervaring rekenen, want op de bank zitten spelers als Simons, Refaelov, De Bock, Diaby en Vossen. “De weelde is enorm”, concludeert de krant.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.