Ex-trainer Anderlecht: “Als Club zo voortdoet, moeten de Play-Offs niet meer gespeeld worden”

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Gent)

24 oktober 2017 08:55 - Club Brugge heeft als leider in de Jupiler Pro League na elf speeldagen al een bijzonder knappe voorsprong uitgebouwd. Charleroi is tweede op maar liefst acht punten en de traditionele concurrenten voor de titel staan nog een stuk verder: Anderlecht op twaalf punten, Standard op vijftien punten, Genk op zestien punten en AA Gent zelfs al op 20 punten.

Ariël Jacobs was trainer van Anderlecht bij de allereerste editie van de Play-Offs en had toen op het einde van de reguliere competitie twaalf punten voor op Club. Dat werden er door de halvering van de punten zes. “Die halvering was toch een mentale tik. Alles was te herdoen. Gelukkig wonnen we onze eerste match en bleef Club meteen steken op een gelijkspel. Waardoor we toch weer acht punten voor lagen. Toen leefde bij de spelers het gevoel dat we vertrokken waren”, herinnert Jacobs zich in Het Laatste Nieuws.

“Voor de neutrale voetballiefhebber was dat misschien een slechte zaak, maar toch. Als Club zijn voorsprong nog verder uitbouwt, dan moeten de Play-Offs straks zelfs niet meer gespeeld worden.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.