Geplaagd door blessures, maar er zijn nog tal van redenen waarom Clasie amper in actie komt bij Club

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

18 oktober 2017 14:25 - In het slot van de zomermercato verrasten Vincent Mannaert & co vriend en vijand met de komst van niemand minder dan Jordy Clasie. Tot dusver beleefde de huurling van Southampton echter nog niet bepaald veel plezier in het Blauw-Zwarte shirt, al zijn daar meerdere redenen voor.

“De Nederlander viel drie keer in – voor zowel Marvelous Nakamba, Ruud Vormer als Hans Vanaken – vooraleer uit te vallen met een knieletsel. Iets te veel willen bewijzen in het begin, iets te lang doorgetraind met een klein letsel en nu ook de weerbots van lange tijd zonder wedstrijdvoetbal, is de interne analyse bij Club”, weten ze bij Sport/Voetbalmagazine.

“Gezien de vorm bij de drie middenvelders die in de basis staan, is dat niet direct een drama. Daarom is de raad aan de Nederlander ook: werk rustig aan je herstel, en als je er na Nieuwjaar én de wintervoorbereiding staat, zal je ons nog veel diensten bewijzen. Op diverse posities, al zal het wel vooral op 6 en 8 zijn.”

De huidige situatie van Clasie valt echter niet te vergelijken met die van Lex Immers vorig seizoen. “Het grote verschil: Immers kwam na Nieuwjaar en voor zijn gebrek aan wedstrijdritme was verteerd, zat je al in de Play-Offs, waarbij hij in de basis begon, maar na twee teleurstellende prestaties (en een 1 op 6 voor Club) weer verdween. Clasie kwam eind augustus, is vijf jaar jonger én kan straks profiteren van de winterstage. Maar feit is: wie uit Engeland komt en daar weinig speelt – er is geen reservencompetitie waar spelers die naast de ploeg vallen in het ritme kunnen blijven – heeft het niet zo makkelijk om hier direct in te pikken”, besluit het weekblad.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.