Ging Leko in de fout na nederlaag tegen Genk? “Zo maakt de club er zelf een probleem van”

Ivan Leko (KV Oostende - Club Brugge)

27 oktober 2017 00:15 - Club Brugge kon woensdagavond opnieuw geen punten meegraaien uit de Luminus Arena. Na afloop wees Ivan Leko met de vinger naar zijn doelman. Ethan Horvath zag er volgens de Brugse coach niet goed uit bij de vrijschopgoal van Roeslan Malinovski. Een verkeerde aanpak, zo oordeelt ex-doelman Wim De Coninck.

“Voor mij ging Horvath bij die goal niet in de fout, tenzij je weet dat die bal daar gaat komen”, oordeelt de analist in Het Laatste Nieuws. “Hij moet een heel doel verdedigen en verwacht een voorzet. De curve van die bal is indrukwekkend, ik schat dat die bal bij negen op de tien keepers binnengaat.”

Volgens De Coninck was het geen slimme zet van Leko om zijn goalie openlijk te bekritiseren. “Nu lijkt het wel ‘bon ton’ om naar Horvath te wijzen. Leko had beter gezegd dat die bal onhoudbaar was.”

“Het accent bij Horvath ligt te veel op zijn zogezegde fouten of verkeerde timing – dat heeft hij wel af en toe – maar het is niet eenvoudig voor zo’n jonge gast om bij die perceptie overeind te blijven. Zo maakt de club er zelf een probleem van. Ik weet niet of Club in de winterstop nog iemand moet halen, maar als de perceptie er eenmaal is, kan je daar als bestuur moeilijk niet in meegaan.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.