“Ik wil Club Brugge niet verlaten zonder landstitel”

Dennis juicht (Club Brugge - Gent)

13 oktober 2017 07:00 - Toen Club Brugge Emmanuel Dennis wegplukte bij Zorya Luhansk, was de 19-jarige Nigeriaan een nobele onbekende voor zowat iedereen. Maar de pijlsnelle aanvaller ontpopte zich bliksemsnel tot een publiekslieveling en een belangrijke pion, met onder meer acht goals in elf officiële wedstrijden.

En daar is Dennis zelf ook verbaasd over. “Eerlijk? Ik was verrast dat het zó snel zó goed ging. Ik had mezelf een aanpassingsperiode van één jaar gegeven. Ik amuseer me echt in jullie competitie. Hier is behoorlijk wat ruimte om te dribbelen (lacht). In Oekraïne zat alles potdicht, en was het voetbal veel fysieker”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Maar Dennis kan uiteraard meer dan scoren. “Je moet de mensen die naar het stadion komen iets geven, vind ik. Supporters die hun huis verlaten en een kaartje betalen om naar mij te komen kijken, wil ik niet ontgoochelen. Bij een thuismatch zie ik telkens het vak met de fans in een rolstoel… – hen wil ik een glimlach bezorgen met mijn dribbels. Ik weet wel, prijzen winnen is belangrijk in de carrière van een voetballer, en ik wil Club liefst niet verlaten zonder een landstitel, maar voetbal is vooral voor het publiek.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.