Leko zwaar onder de indruk van Anderlecht-speler: “Zo zijn er maar weinig in België”

Ivan Leko (Club Brugge - Gent)

20 oktober 2017 02:59 - Ivan Leko heeft op dit moment weinig redenen om jaloers te zijn op Anderlecht, want zijn Club kan een nagenoeg perfect rapport van 27 op 30 voorleggen. Dat zijn al negen punten meer dan de aartsrivaal uit Brussel. Toch is er één speler bij Anderlecht waar Leko wel wild van is.

Pieter Gerkens breekt nu ook door bij Paars-Wit nadat Leko hem vorig seizoen deed ontbolsteren bij Sint-Truiden. “In het begin speelden wij met STVV 4-2-3-1. Dan was het voor mij kiezen tussen Stef Peeters en Pieter Gerkens. Maar op training zag ik Pieters kwaliteiten, zijn mentaliteit ook. Ik kon op een bepaald ogenblik niet meer naast hem kijken”, weet onze trainer nog in Het Belang van Limburg.

“Ik heb dan mijn systeem aangepast en vanaf dan is de bal gaan rollen voor hem. Zijn rendement was enorm: 14 goals en 5 assists. In België zijn er weinig spelers die zoveel spelintelligentie hebben. Bovendien is hij een winnaar. Dat hij bij Anderlecht nu titularis is, is uitsluitend zijn verdienste. Hein Vanhaezebrouck predikt aanvallend voetbal. Dat past als gegoten bij hem. Een speler die vaak scoort en assists aflevert, is een zegen voor elke coach.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.