Mannaert over Coopman: “We wilden dat hij bleef, maar dit was zijn antwoord”

Sander Coopman traint mee met Club Brugge

04 oktober 2017 12:01 - Club Brugge verhuurde Sander Coopman aan het begin van dit seizoen opnieuw aan Zulte Waregem. Heel wat fans van blauw-zwart hadden graag gezien dat Coopman een kans zou krijgen in het Jan Breydelstadion, maar dat bleek niet mogelijk. Of toch wel…?

CEO Vincent Mannaert geeft in Sport/Voetbalmagazine aan dat Coopman gerust bij Club mocht blijven. “In het geval van Sander Coopman is tegen hem exact hetzelfde gezegd als tegen Brandon Mechele: dat hij speelkansen zou krijgen en dat we liever hadden dat hij bleef.”

Coopman zelf wilde echter liever opnieuw uitgeleend worden. “Sander antwoordde daarop dat hij wilde uitgeleend worden. Daarop hebben we onze voorwaarden bepaald. Antwerp aanvaardde die helemaal, Zulte Waregem ook, om er vervolgens onderuit proberen te komen.”

Duidelijke afspraken

Zulte Waregem wilde Coopman graag opstellen tegen Club, maar deed het uiteindelijk niet. Na die polemiek wil Mannaert nu dat er duidelijkheid komt. “Daarom vraag ik nu om iets af te spreken dat heel duidelijk is. Ofwel sluiten we ons aan bij het Engelse model, een verbod om te spelen tegen de uitlenende club, ofwel sluiten we ons aan bij wat Herman Van Holsbeeck voorstelt.”

“Als de overnemende club alle financiële lasten draagt, mag je de speler opstellen wanneer je wilt. Als de club van oorsprong nog een gedeelte van de financiële lasten moet dragen, dan niet”, besluit Mannaert.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.