Mengen Nederlandse hooligans van 2 clubs zich tijdens Club – Antwerp? “Geruchten dat zij naar België afzakken”

Club-fans met pyro

19 oktober 2017 00:15 - Club Brugge – Antwerp staat al langer aangeduid als ‘de risicomatch van het jaar’. Beide ploegen troffen elkaar immers niet meer sinds 8 februari 2004. Een indrukwekkende politiemacht moet zondag alles in goede banen zien te leiden. En wellicht komen ze daarbij ook in aanraking met supporters uit Nederland.

In Brugge wordt dezer dagen alles in zijn werk gesteld om de wedstrijd tussen Club en Antwerp zo veilig mogelijk te kunnen laten verlopen. “De Antwerpenaren wachten al 14 jaar om in Brugge op bezoek te komen”, beseft korpschef Dirk Van Nuffel. “Er worden honderden agenten ingezet. Zo’n aantal is hoogst uitzonderlijk voor een nationale wedstrijd. Hoeveel agenten dat zijn? Vergelijk het met het aantal agenten dat werd ingezet voor de wedstrijd tegen Besiktas.” Volgens Het Nieuwsblad gaat het in dat geval om zo’n 800 à 900 agenten plus de nodige omkadering.

De kans is overigens reëel dat de tweestrijd tussen de harde kernen van Club Brugge en Antwerp een vierstrijd wordt. De Brugse politie ving namelijk geruchten op dat hooligans van ADO Den Haag (die er vriendschapsbanden op nahouden met de Blauw-Zwarte aanhang) en Willem II (die het dan weer goed kunnen vinden met fans van The Great Old) naar België zouden afzakken.

“Maar dat zullen we op het moment zelf moeten zien”, pareert Van Nuffel, die vooral prioriteit maakt van de veiligheid in de omgeving van het Jan Breydelstadion. “Ik ben vooral bekommerd om de mensen die op een veilige manier een topmatch willen volgen. Als die zogenaamde supporters elders op elkaars gezicht willen slaan, moeten ze dat zelf weten. Die free fights zijn niet mijn eerste bekommernis.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.