Na serieuze tegenvaller Poulain krijgt Club Brugge ook goed nieuws

Brugse Beer met vingertje

10 oktober 2017 01:00 - Maandag raakte bekend dat Benoît Poulain 6 weken aan de kant staat met een ontwrichte schouder. Een serieuze streep door de rekening van Ivan Leko, want de 30-jarige Fransman is uitermate geschikt voor de driemansdefensie die de Kroaat hanteert in zijn 3-5-2 systeem. Dinsdag viel er echter ook positief nieuws te horen uit de ziekenboeg.

Zo traint Saulo Decarli opnieuw mee met de groep. De 25-jarige Zwitser moest voor de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent verstek laten gaan, maar is intussen aan de beterhand. Normaal gesproken vormt de zomeraanwinst samen met Stefano Denswil en Brandon Mechele de komende weken de verdediging.

Al zal Leko ongetwijfeld ook al aan een back-up plan gedacht hebben voor wanneer één van hen niet beschikbaar is. “Leko zal zich toch eens in de haren krabben, want Poulain is met zijn ervaring en intelligentie de beste rechtsvoetige verdediger van Club Brugge. Gezien de aarzelende debuutweken van Saulo Decarli bij Club is zijn blessure een dikke tegenvaller”, oordeelt Het Nieuwsblad.

“Als er nu iets zou gebeuren met Decarli of Mechele, zal Dion Cools een rijtje worden teruggeschoven. Al kan ook Timmy Simons komen depanneren. Zomeraanwinst en Servische belofte Erhan Masovic is nog niet klaar voor het grote werk en de Colombiaan German Mera is dan weer een linkspoot”, besluit de krant.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.