Preud’homme weet waarom Club Brugge het na zijn vertrek goed blijft doen

Michel Preud'homme met Club-sjaal

07 oktober 2017 08:21 - Michel Preud’homme drukte in het voorbije jaar hard zijn stempel op Club Brugge en velen voorspelden dan ook een moeilijk seizoen voor Blauw-Zwart na zijn vertrek. Niets bleek echter minder waar, want na negen speeldagen is Club de autoritaire leider in de Jupiler Pro League, met een ruime voorsprong op zijn titelconcurrenten.

Dat verbaast Preud’homme echter niet. “De kern is niet zo veel veranderd. Izquierdo is weg, maar Dennis is gekomen. Dat is een schot in de roos van de clubscouting. Proficiat. De basis is nog altijd hetzelfde, maar het systeem is veranderd. Nu spelen ze met drie achteraan en twee spitsen”, ziet hij in Het Nieuwsblad.

“De animatie en de idee van hoe de ploeg moet spelen, is hetzelfde gebleven. Weet je hoe dat komt? Club Brugge heeft nu een clubcultuur. Bart en Vincent waren daar al voor mijn komst mee begonnen. Ik heb die mee verder ontwikkeld en de laatste stappen gezet. Leko zet dat nu voort.”

“Op dit ogenblik zijn Club Brugge, Charleroi en Zulte Waregem de enige clubs met een echte clubcultuur. Daarom staan die clubs nu verder dan de andere. Charleroi is een ploeg die fysiek sterk is en een uit­stekende mentaliteit heeft. Zulte ­Waregem kan je er met zijn politiek om met huurlingen te werken ook bij ­rekenen. Club Brugge heeft van die drie clubs de meeste middelen en staat daarom bovenaan.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.