Vijf Club-fans zorgen voor primeur over de landsgrenzen heen

Blije Club-fans (Club Brugge - Gent)

05 oktober 2017 14:30 - Dat Club Brugge in ons land over de grootste aanhang beschikt, weet elke Belgische voetballiefhebber al langer dan vandaag. Maar ook in het buitenland zijn er her en der fans van Blauw-Zwart.

Zo hebben vijf Club-fans (Michael Slowack, Jan-Bart De Groote, Christophe Foubert, Stijn Asnong en Bastiaan Vanacker) onlangs de eerste Brugse supportersclub in Amerika opgericht. Blauw-Zwart Midwest wil voortaan nog meer Club-fans samenbrengen in Chicago. “Voorlopig bekijken we de wedstrijden bij ons of iemand anders thuis”, vertelt initiatiefnemer Michael aan HLN. “Het is wel de bedoeling om een vaste stek te vinden, maar vanwege het uurverschil is dat niet evident.”

Geregeld brengen de ‘Amerikaanse’ Club-fans ook een bezoekje aan Jan Breydel. “Afzonderlijk reist ieder van ons regelmatig af naar België, aangezien het grootste deel van onze families er woont. Daarbij wordt zeker al eens een wedstrijd aangedaan, maar dat is nu net één van de dingen die we dankzij een structurelere aanpak ook beter kunnen gaan organiseren. We hebben een goed contact met een reisagent in West-Vlaanderen (Penta Reizen) die ons daarbij zeker en vast zal willen helpen”, besluit Michael.


Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.