Butelle krijgt zijn kans in oefenpot, al heeft dat niet meteen gevolgen voor officiële wedstrijden

Ludovic Butelle redding

23 november 2017 03:15 - Zoals eerder aangekondigd op BlauwZwartFans werkte Club Brugge woensdag een gesloten oefenwedstrijd af tegen Roeselare. Daarin kregen jongens met minder speelminuten achter hun naam de kans om zich te tonen. Zelfs Ludovic Butelle dook op tussen de Blauw-Zwarte palen.

Ivan Leko koos tegen de nummer 3 uit 1B voor de volgende namen: Butelle – Decarli, Simons (45′ Vlietinck), Mera (60′ Masovic) – Palacios (60′ McGree), Clasie, Refaelov, Vanlerberghe, De Bock – Wesley en Dennis (75′ Openda).

Opvallend daarbij is dat Butelle de 90 minuten mocht volmaken. De Fransman traint nog altijd mee met de A-kern, maar werd nog geen enkele keer geselecteerd dit seizoen. Naar verluidt omdat hij al een tijdje in de clinch ligt met het Brugse bestuur. Ludo hield zijn netten schoon, maar volgens Het Nieuwsblad betekent dat niet dat hij straks ook zijn kans krijgt als het om de knikkers gaat. “Een plaats in de selectie voor competitiewedstrijden zit er wel nog niet meteen aan te komen”, klinkt het klaar en duidelijk in de krant.

Als er overigens één ploeg verdiende te winnen, dan was het Club. Terwijl Laurens De Bock zich liet opmerken met een vrijschop tegen de paal, trof Lior Refaelov de lat. Voorts was Jordy Clasie één van de lichtpunten in de West-Vlaamse oefenmatch. Voorin lieten Wesley Moraes en Emmanuel Dennis het dan weer na om zich in de kijker te spelen. In het slot van de match mocht jeugdinternational Loïs Openda voor het eerst opdraven bij de A-ploeg.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.