Clement legt uit waarom Leko ook bij Club Brugge met 3 achterin speelt

Denswil en Clement

19 november 2017 01:00 - Ivan Leko probeerde even voort te borduren op de viermansdefensie van Michel Preud’homme, maar onze Kroatische coach schakelde vervolgens al snel over op een verdediging met z’n drieën. Aanvankelijk een 3-4-3, daarna een 3-5-2. Philippe Clement was niet verrast door de keuze voor drie verdedigers en denkt te weten waarom zijn collega-trainer op die manier handelde. 

“Bij Sint-Truiden heeft Ivan ook al zo gespeeld, omdat ze te veel doelpunten pakten, en toen is de bal aan het rollen gegaan”, oordeelt onze gewezen assistent-coach. “In Brugge liep het niet in het begin met vier, vandaar de overschakeling. Dat was ook bewust, denk ik, om iets anders te doen dan wat Michel deed, zodat je die periode kon afsluiten. Na het kampioenenjaar was er een bepaalde routine in de groep gekomen en voor een groot deel is die nog dezelfde. Club was misschien wel toe aan een nieuwe prikkel.”

Voor Fille, de man die in 25 jaar profvoetbal 16 jaar actief was bij Blauw-Zwart, wordt het straks ongetwijfeld een blij weerzien met Leko & co. “Ik heb nog met Ivan de kleedkamer gedeeld. En hij is bij mij nog thuis geweest toen hij trainer werd, om over voetbal te praten. We hebben altijd een goeie relatie gehad. Hij was indertijd niet de hardwerkende voetballer, maar iemand die rekende op zijn techniek. Als ik hem nu tegen zijn spelers bezig zie, is dat wel een grappig contrast”, besluit Clement in Sport/Voetbalmagazine.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.