Club Brugge rekent op geheim wapen tegen Anderlecht: “Ook in topwedstrijden is hij heel bepalend”

Brugse spelers triomferen (KV Oostende - Club Brugge)

03 november 2017 01:30 - Club Brugge wil zondagavond komaf maken met het feit dat het al 19 jaar niet meer kon zegevieren in het Astridpark. Daarvoor rekent het onder meer op Marvelous Nakamba. “Hij mag bij de beste transfers van de Bruggelingen in het laatste decennium gerekend worden”, klinkt het klaar en duidelijk in Het Laatste Nieuws. Technisch directeur van Vitesse Mo Allach en analist Aad de Mos knikken instemmend. 

“Club heeft dit seizoen het beste middenveld”, opent De Mos. “Dat heb ik al snel gezegd. Met Vanaken, Vormer en Nakamba. Al duurde het lang voor het zo stond. Hij is een balafpakker, die vervolgens goed inlevert bij Vanaken of de spitsen. Als iedereen een beetje in vorm is, kan hij het ook belopen. Nakamba is iemand die altijd de bal afneemt en er overal kort bijzit. Hij zorgt voor een bepaalde balans: er is voor het eerst sinds lang geen vraag meer naar Simons.”

Mo Allach – die samen met de scoutingcel van Vitesse Nakamba ontdekte en wegplukte bij Nancy – is van mening dat de Zimbabwaan ook in topduels een serieuze meerwaarde is. “Hij kan een team en de individualisten sterker maken. Nakamba is een heel belangrijke speler die voor balans zorgt. Creatieve spelers optimaal laten renderen, daarin was hij bepalend voor ons. Ook in topwedstrijden, hoor.”

Desondanks twijfelt De Mos of dat alles voldoende zal zijn om Anderlecht in eigen huis af te stoppen. “Club heeft mij enorm ontgoocheld in Genk. Als de thuisploeg aanvalt en het tempo in de hoogte gooit, krijgen ze het voetballend moeilijk. Na die wanprestatie in Parijs zal Anderlecht wel aan de bel trekken. Club wil na al die jaren winnen, voor Anderlecht is het stilaan de laatste kans. Je mag er niet aan denken dat het verschil voor hen nog groter wordt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.