De elleboogstoot van Harbaoui? Vanhaezebrouck schuift de schuld in de schoenen van Poulain

Benoît Poulain (Club Brugge)

07 november 2017 00:05 - Hamdi Harbaoui was één van de hoofdrolspelers tijdens Anderlecht – Club Brugge. De spits van Paars-Wit zag twee goals afgekeurd worden en pakte uit met een serieuze elleboogstoot aan het adres van Benoît Poulain. Hein Vanhaezebrouck gaf in Extra Time zijn versie van de feiten. 

“Het was een fout van Harbaoui en die had met geel bestraft kunnen worden. Maar het was nooit een rode kaart. Hij ging niet bewust slaan met zijn elleboog. Als je springt, gaan je armen mee. Iedereen doet dat.”

Sterker nog, volgens de coach van RSCA moet het Brugse slachtoffer de schuld deels bij zichzelf zoeken. “Als Poulain sneller springt en hij zit boven Harbaoui met zijn armen, dan krijgt Hamdi gewoon de elleboog van Poulain in zijn gezicht. En dan kreeg hij wellicht geel. Als je je niet beschermt in het voetbal, dan word je afgemaakt.”

Vanhaezebrouck is van mening dat er in België veel te snel om een uitsluiting gevraagd wordt. “Ik vind niet dat wanneer er contact is, dat je meteen moet roepen dat het rood is. In Europa wordt er minder en minder gefloten. Zelfs duwen in de rug mag er. Als wij in België ons gaan aanpassen, komen we zeker tekort in Europa.” Twitter was het niet bepaald eens met Hein en schoot dan ook met scherp.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.