“De perceptie leeft dat Club veel betwistbare fases in het voordeel krijgt, maar ze dwingen het vaak zelf af”

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

22 november 2017 00:15 - Aan uitblinkers was er – vooral in de tweede helft – geen gebrek, maar toch ging het na de match tussen Club Brugge en Waasland-Beveren vooral over scheidsrechter Wim Smet. Wim De Coninck bekijkt de zaken vanuit een ander perspectief en strooit daarbij met lof naar Hans Vanaken.

“Vanaken beleefde tegen Waasland-Beveren een moeilijk wedstrijdbegin, maar kreeg nadien een gele kaart aangesmeerd door Aleksandar Boljevic en uit een soort terechte gramschap was hij nadien zeer bepalend”, oordeelt de gewezen doelman.

“Eén pre-assist, één assist voor Dion Cools – zonder een missende Abdoulay Diaby hadden dat er meer kunnen zijn – en zijn goal kwam er na een indrukwekkende sprint over vijftig meter, met een afwerking waarop Jelle Vossen jaloers kon zijn.”

“De vista, de plaatsing, het overzicht, het voetballend vermogen,… Vanaken denkt snel, handelt snel en loopt ook snel, eens op gang. Hij leidde Club naar een verdiende zege, na de misschien wel slechtste eerste helft van het seizoen, waarin ze blij mochten zijn dat er geen videoref was om de fout van Marvelous Nakamba op Ryota Morioka met een strafschop te bestraffen. De perceptie leeft dat Club veel betwistbare fases in het voordeel krijgt, maar ze dwingen het vaak zelf af”, besluit De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.