Niemand wist het, maar Jan Breydel moest ei zo na ontruimd worden: “We hebben serieus getwijfeld”

Jan Breydelstadion

15 november 2017 02:22 - Het scheelde niets of de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Japan had dinsdagavond niet plaatsgevonden op Brugse bodem. Enkele uren voor de aftrap liep er vanuit Marokko namelijk geloofwaardige informatie binnen over een dreigende aanslag. Pas tijdens de wedstrijd kon het OCAD bevestigen dat het gevaar geweken was. 

“De dreiging was echt ernstig”, vertelt Renaat Landuyt aan Het Nieuwsblad. “We hebben serieus getwijfeld om de wedstrijd volledig te annuleren. Maar in samenspraak met het OCAD en de organisatoren lieten we ze toch doorgaan.”

Slechts een handvol mensen waren op de hoogte van de situatie: de politie, het management van Club Brugge en enkele mensen van de KBVB. “Om geen paniek te creëren, hebben we het in dat kringetje gehouden. Ook spelers en trainers wisten van niets. Wij hebben alleszins geen druk uitgeoefend om de wedstrijd te laten plaatsvinden. Je speelt niet met de veiligheid van 21.000 mensen. Niet dat we schrik hadden tijdens de match, maar we waren wel extra op onze hoede”, klinkt het in bondskringen.

Doelman Simon Mignolet en enkele andere Rode Duivels schrokken serieus toen ze het nieuws na de match vernamen. “Ik val compleet uit de lucht. Dit is wel erg. Ik weet niet hoe ik gereageerd zou hebben als ik het geweten had tijdens de wedstrijd”, aldus het sluitstuk van Liverpool.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.