Scheidsrechter Wim Smet wordt op het matje geroepen na match op Jan Breydel

Aanwijzingen voor Ruud Vormer (KV Oostende - Club Brugge)

20 november 2017 01:30 - Club Brugge won zondagavond met 3-0 van Waasland-Beveren, maar achteraf was er heel wat te doen over enkele betwistbare fases in het strafschopgebied van Blauw-Zwart. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny roept Wim Smet op het matje en geeft hem de nodige raad voor in de toekomst.

In het algemeen vond Gumienny dat speeldag 15 een “redelijk goed” weekend was voor de arbitrage. “Ik zeg redelijk omdat ik de prestatie van Wim Smet zondag in Club Brugge – Waasland-Beveren nonchalant vond. Als ik die dan vergelijk met Nicolas Laforge – die in het duel tussen Standard en Oostende drie keer rood trok – heb ik liever dat ze te streng zijn en optreden dan te nonchalant.”

Gumienny verwijst daarbij naar de niet-gefloten strafschop na een fout van Marvelous Nakamba op Ryota Morioka. “Zeker strafschop. Op dat moment stond het 0-0 en als de bezoekers daar op voorsprong komen, weet je nooit. Smet wou te veel vanuit de zetel fluiten. Je moet voor elke wedstrijd 200 procent geconcentreerd zijn en niet alleen voor de toppers”, klinkt het klaar en duidelijk.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.