Verheyen over het verschil tussen Club- en Anderlecht-aanhang: “Stapelzotte fans”

Gert Verheyen (analist)

24 november 2017 03:00 - Hein Vanhaezebrouck haalde na de met 1-2 verloren Champions League match tegen Bayern München stevig uit naar de fans van Anderlecht. Het verschil met het publiek van Club Brugge is enorm groot, oordeelt Gert Verheyen. En hij kan het weten, aangezien de gewezen aanvaller zowel voor RSCA als FCB uitkwam in het verleden.

“Tja, de cultuur bij Anderlecht is anders dan die bij Brugge”, reageert ons Club-icoon in Het Nieuwsblad. Zo is er een serieus verschil qua mentaliteit tussen beide supporterskernen. “Bij Club moesten wij echt niet veel doen om die fans stapelzot te krijgen. Je best doen en de wedstrijd spannend maken, volstonden.”

“Bij ­Anderlecht is dat niet zo. Tegen ­Bayern was het echt héél goed, maar de mensen gaan daar niet voor op de banken staan. Natuurlijk speel je als voetballer liever in zo’n bruisend stadion, maar veel clubs met een groot palmares hebben een puur toekijkend ­publiek. Kijk naar Real en Barça, terwijl bij Atlético – de ­underdog – de fans hun leven geven”, besluit Verheyen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.