Anderlecht komt met officiële excuses, maar misnoegde fans hebben drastisch besluit al genomen

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

18 december 2017 06:00 - De een z’n dood is een ander z’n brood. Terwijl Club Brugge nageniet van de historische zege tegen Anderlecht, likken ze bij Paars-Wit hun wonden. Zo heeft de club uit Brussel zich officieel verontschuldigd na de blamage op Jan Breydel. Al lijken die excuses niet meteen in staat om hun supporters te kalmeren.

“RSC Anderlecht ging op 17 december met 5-0 onderuit op het veld van competitieleider Club Brugge, en ziet de achterstand in het klassement op die manier oplopen tot dertien punten. De club wenst zich tegenover al haar supporters te verontschuldigen voor het geleverde resultaat. Spelers en staf beseffen dat dergelijke prestaties onaanvaardbaar zijn”, klinkt de boodschap op de officiële website van RSCA.

De supporters van Anderlecht – althans wat daar nog van overblijft – zijn in hun eer gekrenkt en plannen een opmerkelijke actie in de volgende competitiematch tegen Eupen. Na de 1-3 nederlaag tegen Charleroi was er al nauwelijks volk te bespeuren in het Astridpark, maar tegen de Panda’s wordt het wellicht nog erger.

Via Facebook doet een groep Anderlecht-fans namelijk een oproep om de match tegen Eupen te boycotten. Na de 5-0 pandoering op Club Brugge werd de wagen van Hein Vanhaezebrouck ook al tegengehouden om naar uitleg te vragen. Kara Mbodj ging op Neerpede zelfs in de clinch met zijn eigen aanhang: “Als je zo praat, hou dan je bakkes!”, snauwde hij.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.