Clasie geeft aan hoe hij Club Brugge het liefst ziet voetballen

Jordy Clasie in actie (Club Brugge - Zulte Waregem)

06 december 2017 06:37 - Het heeft even geduurd, maar Jordy Clasie lijkt eindelijk dicht bij een basisplaats te staan. De Nederlandse middenvelder viel in Eupen al na een halfuur in en zijn inbreng – met bijhorende omschakeling naar een 4-4-2 – deed de wedstrijd mee kantelen.

“De laatste weken krijg ik steeds meer minuten, en dat is erg positief voor mij”, ziet Clasie ook in Het Nieuwsblad. “Dat is nu de bedoeling: zo veel mogelijk ritme opdoen. Voor mezelf is het natuurlijk de bedoeling om zo snel mogelijk in de basis te staan, maar dat is de keuze van de trainer. Ik begrijp hem, want het team draait goed en tot op vandaag wonnen we alles. Nu wisselen is lastig. Ik wacht geduldig op mijn kans, die komt er heus wel.”

Clasie heeft alvast als voordeel dat hij op het middenveld op verschillende posities uit de voeten kan. In Eupen speelde hij als tien, op links en als defensieve middenvelder. “Ik heb niet echt een voorkeur qua systeem of positie. Wat de trainer mij opdraagt, voer ik gewoon uit. Vier verdedigers, drie verdedigers: het maakt niet uit. Al kan ik me wel vinden in het idee van de 4-4-2.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.