Daarom leeft Jelle Vossen sinds enkele weken weer helemaal op

Jelle Vossen applaus (Club Brugge - AZ)

08 december 2017 03:00 - Ivan Leko beschikt over heel wat aanvallende weelde bij Club Brugge met de spieren van Wesley Moraes, de sprintsnelheid van Abdoulay Diaby, de elektriciteit van Emmanuel Dennis en de flair van Jelle Vossen. Laatstgenoemde krijgt onder Ivan Leko overigens een andere rol toebedeeld dan onder Michel Preud’homme.

Bij Sport/Voetbalmagazine zijn ze van mening dat Vossen beter tot zijn recht komt in het systeem van Leko. “Vossen, die het lastig had onder Preud’homme omdat zijn lichaamsbouw niet geschikt is voor de duels, leeft sinds enkele weken helemaal op. Hoewel hij in de competitie slechts scoorde op strafschop, doet de ex-Rode Duivel van zich spreken door zijn neus om tussen de lijnen te lopen en haakt hij vaak af om zijn halfspace (de zone in de lengte van het veld tussen het centrum en de flank) vrij te maken voor de vernietigende infiltraties van Vormer of de Jamaicaanse sprints van Dennis en Diaby.”

Vossen is een hardwerkende spits die er ook voor zorgt dat zijn ploegmaats in scoringspositie komen. “Wanneer de opbouw op links bezig is, houdt Vossen (of Wesley) de centrale verdedigers aan de klap en positioneren Ruud Vormer en Dion Cools zich aan de rand van de backlijn – buiten bereik van de vijandelijke verdedigers – om in te lopen op een eventuele pass achteruit. Brugge past de principes van Fabio Capello toe, die de Italiaan aan SoFoot uitlegde: ‘Je moet veel volk in de backlijn krijgen. Dat heb ik van het ijshockey geleerd: goals worden van dicht bij de goal gescoord'”, klinkt de analyse in het weekblad.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.