De sleutel van het succes van Club: “Zonder hem vond Leko zijn systeem”

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

06 december 2017 14:57 - Ivan Leko kan in zijn eerste maanden van Club Brugge een uitstekend rapport voorleggen. Na een moeizame start met een vroege Europese uitschakeling, raasde zijn elftal door de competitie. Na zeventien speeldagen heeft het zes punten voorsprong op Charleroi en zeven op Anderlecht.

Het tactische systeem van de Kroaat slaat dus aan en Sport/Voetbalmagazine ziet daar een verrassende reden voor. Zij stellen dat het vertrek van José Izquierdo naar Brighton & Hove Albion dit seizoen alle puzzelstukjes in elkaar deed vallen.

“Is het niet door tien spelers rond het buitengewone talent van José Izquierdo te plaatsen dat Michel Preud’homme het Venetië van het Noorden naar het centrum van het Belgisch voetbal heeft teruggebracht? Aangezien Joske het Kanaal overstak enkele weken na zijn aanstelling, moest Ivan Leko zijn Club Brugge anders opbouwen”, klinkt het. “Het talent van José Izquierdo oversteeg het systeem van Club Brugge. Zonder hem vond Ivan Leko een systeem uit dat de talenten overstijgt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.