Degryse: “Hij is de verpersoonlijking van Club Brugge”

Vormer - Dennis - Wesley (Club Brugge - Sint-Truiden)

19 december 2017 07:30 - De 5-0 tegen Anderlecht was een wedstrijd om in te lijsten en ook twee dagen later zindert de forfaitzege nog stevig na. Club at zijn aartsrivaal immers op met huid en haar. Ook Marc Degryse was zwaar onder de indruk.

“Er was niet alleen die forfaitscore, maar ook de manier waarop. Zeker de tweede helft. Club heeft Anderlecht helemaal overklast, op alle vlakken. Spectaculair was het”, steekt hij in Het Laatste Nieuws de loftrompet op.

Eén man maakte alweer extra indruk. “Het mooiste vond ik de uitleg van Vormer over hoe ze elkaar tijdens de rust toespraken. ‘We maken ze kapot!’ Dat toont de drive van de kapitein die zijn ploeg op sleeptouw neemt. Hij wordt op handen gedragen door de supporters en door heel Club. Hij is ook de verpersoonlijking van hoe Club zich presenteert: op een gezonde agressieve manier proberen de tegenstander onder de grond te steken.”

“Maar je moet hem als voetballer ook niet onderschatten. Hij is veel meer dan een werker en een loper. Zijn traptechniek is óók techniek, hé. En zijn statistieken! Ik weet niet waar dat gaat eindigen. Die kapiteinsband doet hem duidelijk deugd. Dat was een verstandige zet van Leko.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.