‘Dit zijn de échte redenen waarom Van Steenberghe moest opkrassen’

Jan Van Steenberghe (keeperstrainer Club Brugge)

06 december 2017 06:26 - Club Brugge bracht deze week het toch enigszins verrassende nieuws naar buiten dat het afscheid neemt van Jan Van Steenberghe. De keeperstrainer werd in het midden van het seizoen ontslagen. “Het draagvlak voor een verdere samenwerking werd steeds kleiner”, verklaarde Vincent Mannaert de beslissing.

Volgens Het Nieuwsblad klikte het van bij het begin niet tussen Van Steenberghe en Ivan Leko. De nieuwe trainer verwacht immers van zijn doelmannen dat ze kunnen meevoetballen, terwijl Van Steenberghe zijn keepers liefst traint op ‘pure keeperskills’. Bovendien is Leko volgens Het Laatste Nieuws ook geen fan van Ethan Horvath, voor wie Van Steenberghe dan weer hevig pleitte.

Dat Horvath net als Hubert de voorbije maanden onder Van Steenberghe dan ook nog eens geen progressie maakte, bezegelde het lot van de keeperstrainer helemaal. Zijn opvolger Tomislav Rogic werd wél goedgekeurd door Leko, waardoor er van een verschil in visie deze keer alvast geen sprake meer zou mogen zijn.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.