Furieuze Mannaert weet waarom Club – Lokeren per se moest plaatsvinden

Vincent Mannaert (Club Brugge)

10 december 2017 15:16 - Na veel getwijfel omwille van de hevige sneeuwval besliste scheidsrechter Luc Wouters om de match tussen Club Brugge en Lokeren tóch door te laten gaan. Algemeen manager Vincent Mannaert heeft daar maar weinig begrip voor.

“Ik vind dat de enige juiste beslissing een afgelasting van deze wedstrijd was geweest”, vertelt onze CEO in gesprek met PlaySports. “Het is zoveel meer dan alleen het terrein sneeuwvrij maken. Bij een thuiswedstrijd van Club Brugge verwachten we een kleine 30.000 man en die komen van over heel het land. De wegen waren amper berijdbaar en dus gevaarlijk. Zelfs rond het stadion. Dit zijn voor mij geen omstandigheden waarin een voetbalwedstrijd zou mogen plaatsvinden.”

“Er is ook sowieso minder volk, want er zijn diverse supportersbussen die beslist hebben om niet af te reizen. Ook heel veel particuliere supporters zien het niet zitten om naar Jan Breydel te komen en dat is uiteraard niet de bedoeling.”

Door de overvolle kalender is het niet evident om een match uit te stellen. “Dat is één van de gevolgen van de huidige formule. Er is zodanig veel druk op de kalender en als het dan eens sneeuwt, dan zit meteen alles in de knoei. Daar zijn ook de supporters het slachtoffer van. We spelen gewoon té veel wedstrijden. Dat is nog maar eens een element om onze competitieformule te herbekijken”, besluit Mannaert.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.