Joodse organisatie komt met duidelijke boodschap voor fans van Club Brugge

Brugse spionkop (Club Brugge - Anderlecht)

15 december 2017 11:33 - Terwijl elke voetballiefhebber reikhalzend uitkijkt naar de topper tussen Club Brugge en Anderlecht, houdt de Federatie van Joodse organisaties in België (CCOJB) zijn hart vast. In aanloop naar de klassieker stuurde de instantie alvast een boodschap richting Olympia.

Volgens Sudinfo heeft de CCOJB een officiële brief gestuurd naar Club Brugge. De organisatie hekelt daarin een supporterslied dat geregeld weerklinkt op Jan Breydel: “Al wie ni springt dat is een Jood.” De Brugse aanhang verwijst met de term “Jood” naar de supporters van Anderlecht, maar de Federatie van Joodse organisaties in België oordeelt dat het om een ontoelaatbaar antisemitisch lied gaat.

“De CCOJB werkt voortdurend aan de strijd tegen het antisemitisme, en degene die woedt bij voetbalclubs is geen uitzondering. We hebben regelmatig en zeer recent sportclubs en federaties ondervraagd over antisemitische gezangen en hoe ze worden behandeld tijdens wedstrijden. De wedstrijd van deze zondag wordt op de voet gevolgd”, aldus Yohan Benizri – voorzitter van de CCOJB – tegenover RTBF. Intussen reageerden ook Lior Refaelov en Blue Army op de heikele kwestie.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.