Krant vergelijkt fans van Club Brugge met die van Anderlecht en komt met duidelijke vaststelling

Brugse sfeer (Club Brugge - Antwerp)

12 december 2017 07:00 - Terwijl Jan Breydel al bijna twee jaar lang een onneembare vesting is, verloor Anderlecht afgelopen weekend nog maar eens punten in het eigen Constant Vanden Stockstadion. Maar hoe komt dat nu precies? Het Nieuwsblad zocht en vond één van de redenen bij de supportersaanhangen van beide clubs.

“Een cinema-publiek. Het is de reputatie die de fans van Anderlecht met zich meedragen. Iets waar zelfs Hein Vanhaezebrouck dit seizoen al zijn beklag over deed. Afgelopen zondag viel het opnieuw op hoeveel lege plekken er waren. Maar nog belangrijker: bij Anderlecht zijn er amper een paar honderd man die proberen om een helse sfeer te creëren. In vergelijking met Club Brugge is het zelfs armtierig.”

“Blauw-Zwart heeft het fanatiekste stadion in België. Een mens wordt er weleens gek van, maar het opgefokte Brugse publiek heeft een impact op de spelers en op de arbitrage. In Brugge zitten alle fans ook dichter op elkaar gepakt dan in het Astridpark, waardoor de fans veel makkelijker een golf van energie kunnen creëren. De resultaten in eigen huis zijn dan ook een wereld van verschil. Club won dit seizoen alle negen thuiswedstrijden, Anderlecht verloor al drie keer en speelde één keer gelijk in het Constant Vanden Stockstadion.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.