Leko over stille kracht bij Club Brugge: “Ergens ben ik blij dat hij niet meer speelt”

Ivan Leko arriveert op Jan Breydel

02 december 2017 02:22 - Het ziet ernaar uit dat Club Brugge met Marvelous Nakamba eindelijk een geschikte vervanger voor Timmy Simons gevonden heeft. Ons Club-icoon verhuisde in enkele maanden tijd immers van de basis naar de tribune. En toch is onze gewezen kapitein nog altijd van grote waarde voor Blauw-Zwart…

“Voor het seizoen was het duidelijk gepland en gecommuniceerd om Nakamba voluit zijn kans te geven en hij heeft die ook gegrepen”, legt Ivan Leko uit in Het Laatste Nieuws. “Ergens ben ik blij dat Timmy niet meer speelt. Dat wil zeggen dat Nakamba goed bezig is en dat Club Brugge goed bezig is.”

Op die manier wordt het voor Simons wel moeilijk om het record van oudste veldspeler van ex-Bruggeling Vital Borkelmans af te snoepen. Al zal dat er vroeg of laat nog wel van komen. “Mijn respect voor Timmy en zijn carrière is groot”, geeft Leko toe. “En wat hij nog elke dag toont op training is schitterend. Hij verdient die speelminuten, maar ons eerste doel is wedstrijden winnen en kampioen spelen. Dat weet Timmy ook goed genoeg. Daarna zien we wel.”

Naast het veld blijft Simons zijn rol als mentor met verve vervullen, óók als hij op de tribune belandt. “Alles is goed afgesproken. Er is voldoende communicatie en hij weet hoe belangrijk hij is. Hij is enkel op papier de negentiende man die afvalt, want in de kleedkamer is hij nog altijd top. Timmy blijft voor mij een belangrijke speler. Vooral op mentaal vlak. Hij is en blijft een winnaar. Een voorbeeld, vooral voor de jongeren.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.