Preud’homme blikt vooruit op topper: “Ik heb vernomen dat hij zondag aan de aftrap komt”

Michel Preud'homme met overwinningsgezangen

16 december 2017 05:55 - Michel Preud’homme is gisteren geland op de luchthaven van Rijsel en zal zondagnamiddag één van de opvallende aanwezigen zijn op Jan Breydel. Onze gewezen succescoach verwacht een intense klassieker die de titelstrijd nú al in een definitieve plooi kan leggen.

Terwijl er bij Anderlecht nauwelijks nog fitte veldspelers rondlopen, kampt Ivan Leko met een luxeprobleem op het middenveld. In zijn geliefkoosde 3-5-2 systeem moet onze coach immers kiezen tussen klasbakken als Marvelous Nakamba en Jordy Clasie.

“Ik heb vernomen dat de kans groot is dat Clasie zondag aan de aftrap komt”, vertelt Preud’homme aan Het Laatste Nieuws. “Ik geloof niet dat Leko zijn systeem met twee spitsen zal aanpassen. In het geval Clasie speelt, zal Nakamba op de bank zitten.”

RSCA is normaal niet gediend met dergelijke houding

“Deze wedstrijd kan beslissen over de titel van Club. In geval van winst wordt de voorsprong dertien punten op Anderlecht, en met hún kwaliteiten geloof ik niet dat mijn ex-club dat dan nog prijsgeeft. Maar de mogelijke match van de titel is tegelijkertijd een valstrik voor Club. Net omdat ze uitgesproken favoriet zijn, is de druk om te winnen groot. Als Anderlecht verliest, zal iedereen dat – gezien hun problemen – normaal vinden.”

Voorts reageert Preud’homme op de opvallende uitspraken die Hein Vanhaezebrouck deed in aanloop naar de topper. “Ik vind dat Leko en Club Brugge de strategie van elke andere trainer én van elke andere club moeten aanvaarden. Ik zeg bewust ‘én van elke andere club’, want Anderlecht is normaal niet gediend met dergelijke houding van hun trainer. Dat Hein toch zulke uitspraken deed, toont dat de hele club zich achter zijn strategie schaart. Het wordt een intense match.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.