Ref Lardot legt uit waarom hij bekermatch aflaste: “Of we niet sneller hadden kunnen beslissen?”

Bekerwedstrijd Club Brugge - Charleroi afgelast door de hevige regenval

13 december 2017 19:20 - De kwartfinale in de Croky Cup tussen Club Brugge en Charleroi is afgelast. Het veld op Jan Breydel kreeg het té hard te verduren door de sneeuw en regen van de voorbije dagen en was daardoor onbespeelbaar. Scheidsrechter Jonathan Lardot geeft een woordje uitleg.

“Het veld staat onder water en is niet bespeelbaar”, vertelt de ref aan RTL. “Er werd me gevraagd om vroeger naar het stadion te komen. We hebben het veld getest, maar de bal rolde amper. Als je aan een wedstrijd begint, dan moet je die ook kunnen beëindigen. De twee clubs zijn het eens met deze beslissing.”

Zo’n twee uur voor de match werd de afgelasting gecommuniceerd via de officiële kanalen van Club Brugge. Op dat moment waren er echter al heel wat fans onderweg naar Jan Breydel. “Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat het veld niet bespeelbaar is. Of we niet sneller hadden kunnen beslissen? Ik kan niet voorspellen wanneer het regent, maar het zou inderdaad beter zijn als we de fans sneller kunnen waarschuwen”, beseft Lardot.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.